Alle initiatieven om de crisis te kraken

Bekijk hier alle deelnemers van Kraak de Crisis.

hero image idee beoordelen

Verticale PV oplossingen voor landbouwgronden

Verticale PV oplossingen met bifacial panelen en microinverters voor landbouwgronden zijn nog nieuw in Nederland. Hier is een enorme markt voor beschikbaar.

SAV sleutelt door...

Zorg en ondernemers werken samen om ruimte te geven werk te delen onder arbeidsvermogende mensen. Hierdoor worden zorginstellingen ontlast van dure dagbestedingslocaties en ondernemers hebben krachten in dienst via zorginstelling. Deze mensen komen niet op de loonlijst.

Buur tot Buur! (Neighbor to Neighbor)

A virtual experience where locals can exchange knowledge with each other in order to learn new useful skills and feel more socially connected with their community.

Circulair business model voor supplement verpakkingen

Bij New Fysic gaan er per jaar gaan meer dan 100.000 pillenpotjes de prullenmand in. Dat moet anders en kan anders. Als klanten de potjes terugbrengen kunnen we die schrappen en van de scrap nieuwe innovatieve producten maken als lunchbox, pillenpotje of iets anders hoogwaardigs.

Supa-Dupa Upcycles

Supa-Dupa Upcycles maakt van afgedankte flightcases en sloophout (pallets) 100% geupcyclede kisten, meubels en dj-booths.

AnalysisMode

AnalysisMode is the first social vaccine discovery platform using games to empower people to contribute to the vaccine research.

De Seizoenarbeiders

Wij koppelen middels een online platform werkloze zzp’ers uit de festival- en evenementen sector aan boeren die kampen met een tekort aan seizoenarbeiders.

VONK in de wijk

Een inspirerende lokale woon-werk-leef gemeenschap waarbij de buurt/wijk de keten is. Duurzaam groen, gezond, lokaal, sociaal met een zo klein mogelijke voetprint.

De KIJKplank, gesprekken met kinderen met behulp van zelfgemaakte foto's

De KIJKplank is een geïntegreerde methode in het basisonderwijs , waarmee het zelfbewustzijn en daarmee het EQ van leerlingen wordt bevorderd, en ze in staat zijn hun belevingswereld te verbeelden.

2de huis voor sloopafval

Gamma en Hornbach doen ook in deze tijd goede zaken. Maar bij het opknappen van huizen/panden komt er ook veel vrij als hout, ongebruikt verf, etc.. Deze materialen kunnen vaak hergebruikt worden.

https://bettje.nl/

Een herbruikbaar en recylebaar kinderbedje

Een Bodem Vol Leven

Klimaatmitigatie en grootschalig herstel van de beschadigde landbouwbodems in Nederland door het terugbrengen van het leven in de bodem met de Elaine Ingham compost methode.

IC ziekenhuis

Het realiseren van 1 volledig IC ziekenhuis.

#Dutchmobility2025

Co2 positieve mobiliteit in 2025 met waterstoftreinen, de Sion auto en de Dutch Fiets.

Meer door minder

Het leven is simpel, waarom zo moeilijk doen? Terug naar de basis van ons bestaan hiermee redden we de wereld die wij lief hebben.

Sckoon.nl

Duurzaam & Sociaal lokaal online shoppen

Overgebleven klusmateriaal lokaal ophalen, bezorgen en gebruiken

Overgebleven klusmateriaal wordt nu vaak weggegooid en soms eindeloos bewaard. Met een lokale ophaalservice worden alle kleine beetjes gesorteerd opgehaald en verzameld voor verkoop of grondstof voor nieuwe producten.

Re*NEW: oude ‘afgedankte’ meubelen verwerkt in een nieuw design.

Re*NEW furniture wil het ‘kastje van oma’ vernieuw-designen passend in het hedendaagse interieur.

SAP Succesvolle Samenwerkings App verbindt de transitie community

Een succesvolle samenwerkingsapp voor de community actief in duurzaamheidstransitie. Overzichtelijk op thema's en type project, om sneller expertise, medestanders en helpende handen te vinden.

Enough

Met Enough haal je op maandelijkse basis een verrassingstas van bijzondere groenten, kruiden en bloemen uit de omgeving van Rotterdam in huis. Verschillende chefs en kunstenaars laten in het bijgeleverde paper zien wat je met deze relatief onbekende producten kunt doen. Eten en kunst staan centraal. Hiermee verbinden we de getroffen sectoren. We creëren korte lijnen tussen de consument en lokale, duurzame voedselproducenten en geven we creatieven een platform.