Alle initiatieven om de crisis te kraken

Bekijk hier alle deelnemers van Kraak de Crisis.

hero image idee beoordelen

LoveStock: een ecologische zorgboerderij voor duurzame dagbesteding

Een ecologische zorgboerderij gericht op mensen met kopzorgen. Een klimaatvriendelijke plek die zowel zorgt voor mensen als voor de aarde en waar duurzaamheid de basis is.

De ToekomstBron

Onze ​missie​ is de veerkracht en leefbaarheid in buurten, dorpen en wijken (plaatsen) te vergroten. Onze ​visie​ is om kunstzinnige drinkwaterfonteinen als bron en als baken op alle 7,000 plaatsen* van Nederland te realiseren. * Dorpen, wijken, buurten

InnAut

Wij bieden sinds september een traject aan voor jongeren die uitgevallen zijn op regulier onderwijs begeleiden naar een baan in de techniek. Wij doen dit vanuit het idee dat er te veel ongebruikt talent rond loopt in Nederland, en er te vaak de focus wordt gelegd op wat iemand niet kan.

Laat techniek voor je werken

Alle vertegenwoordigers van weg van de snelweg, weg van je voordeur en uit je agenda: stikstofreductie en tijdswinst. Op afstand doen waar je goed in bent.

GroenCollect, Een praktisch pad naar een sociale en circulaire stad

GroenCollect zamelt reststromen in en koppelt die aan lokale makers.

Een keer ingeven is toch genoeg . . . ?

Vind jij formulieren invullen leuk?

Wabi Sabi - Circulaire interieur markt

Oude meubels worden ingezameld en opgeknapt, vervolgens tegen een maand abonnement (maandelijks opzegbaar) gehuurd bij afnemer en uiteindelijk weer ingezameld voor hergebruik. Bijproduct: banen in kunstsector.

EM (Effectieve Micro-organismen) voor een schone en gezonde leefomgeving

Het gebruik van effectieve micro-organismen heeft talloze voordelen. Tegen lage kosten kunnen onze producten internationaal ingezet worden om een schone en gezonde leefomgeving te creëren. Dit doen we met middelen die bestaan uit effectieve micro-organismen afgekort, EM.

Tuintje in mijn hart

Het online platform dat mensen met en zonder tuin verbindt. Nu, voor de kwetsbaren. Straks, voor groen in de stad, recreatie, werkgelegenheid en sociale cohesie.

Green Side

Wij maken duurzame notitieboeken van enkelzijdig geprint papier. Papier dat maar aan één kant is bedrukt en daarmee pas voor de helft gebruikt. We verzamelen dit papier bij lokale basisscholen en brengen het vervolgens op de fiets naar een lokale sociale werkplaats. Daar worden de notitieboeken handmatig ingebonden. Door het papier op deze manier een tweede leven te geven besparen we per notitieboek 37,5 liter water en 6,25 KWh.

Sporten voor een duurzame leefomgeving

Met de energie die tijdens het sporten vrijkomt op loopbanden en spinningfietsen laden we batterijen op waarmee we onze omgeving kunnen voorzien van duurzame elektriciteit.

Dungse -

Dungse is een serie nieuwe circulaire materiaalcomposieten gemaakt met de overmatige koeienmest van de 2 miljoen koeien van de Nederlandse zuivelindustrie.

Werkhulp.nu

Lokaal, mensen die recent werk/opdrachten hebben verloren, een eerste kans op werk/opdrachten bieden via groepsapp van lokale recruiters ondersteund met persoonlijke website.

Warmtemolen 2.0

Duurzame warmte in huis door een warmtemolen met 100% rendement!

Eet en ontmoet

Om eenzaamheid tegen te gaan laten we bejaarden samen met jongeren een avondje koken en eten. Zo leren ze van elkaar over eten en duurzaamheid.

Wasted Drinks - Stop Wasting, Get Wasted

Wasted Drinks minimaliseert verspilling en maximaliseert gezelligheid door van overgebleven seizoensgroenten en fruit, laag-alcoholische drankjes te maken m.b.v. mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Circulair tuinieren in de stad

Groen community art-project: Zero waste gardening in de binnenstad! We streven een sociale, eerlijke, creatieve en vooral groene stad na. Door gebruik te maken van onze creativiteit, het stek en zaaigoed van lokale tuinders en het afval van de inwoners van Leeuwarden willen we inwoners van Leeuwarden enthousiast krijgen voor zero waste tuinieren in de stad.

StreetWASH

Installment of touchless hand-washing machines on public streets

Internationale Campagne vs meeroken, binnen en buiten, met steun van o.m. IOC, Radbouduniversiteit

Verbod op openbaar roken, dus binnen en buiten, ter voorkoming van rokersslachtoffers.Campagne sinds 2003. website:www.wieisdesigaarwanneerurookt.nl With partly English section. Dringend nodig: nieuwe pro deo webmaster die niet denkt dat site haar/hem toebehoort. Reacties via contactformulier site. Pionierscampagne.

HOUT street wood furniture

Making new furniture and objects from wood that people are throwing away.