Alle initiatieven om de crisis te kraken

Bekijk hier alle deelnemers van Kraak de Crisis.

hero image idee beoordelen

WERELDREIS-BOX

Op reis in je eigen woonkamer. Met de wereldreis-box ga je op reis en ontmoet je een aantal van de 168 verschillende culturen die Utrecht telt. Dus pak je backpack in, plof op je bank en reis lokaal!

Excess Materials Exchange

Met ons digitale matchmakingsplatform vinden wij nieuwe hoogwaardige hergebruikopties voor jouw materialen of afval. Wij geven een krachtige impuls aan circulaire ambities. Want het realiseren van een kleinere ecologische voetafdruk en grotere financiële waarde gaan gewoon samen. Gegarandeerd.

Ruileconomie

Door diensten, talenten en goederen te ruilen, kun je zonder geld in allerhande behoeftes voorzien.

gezonde voeding door eerlijke prijs vlees en goedkopere groenten en fruit

63% van de bevolking wil een eerlijke vleesprijs (incl. milieukosten) met opbrengst verbruiksbelasting vlees voor goedkopere groenten, fruit, vleesvervangers en geld voor duurzame landbouw (tappcoalitie.nl).

Ontwerp je eigen (starters)woning van hout!

Bouwen met hout is duurzaam. Hout veroorzaakt geen uitstoot, maar slaat juist CO2 op. Er kan met ‘prefab’ elementen veel sneller worden gebouwd. Starters op de woningmarkt en huurders in de sociale sector kunnen eigen woning ontwerpen.

60+30- SHARE and CARE

Het project ‘60+/30- SHARE and CARE’ betreft een nieuwe vorm van wonen en zorg op maat voor en door verschillende generaties

Deskify

Duurzame pop-up wanden voor samenwerken op anderhalve meter.

OEPAR (2) Olivine Export Poland Australië Rusland

Het CO2 overschot op ‘ de ‘ natuurlijke manier vastleggen door uitstrooien van het vruchtbare mineraal olivijn voor landbouw en zeeteelt ...

Blijleven Design - Duurzame maatkleding voor alle maten, genders en leeftijden

Voor hen die wel duurzame kleding willen, maar niet de standaard maten hebben.

The dating game

The dating game will use interactive online games to connect daters to have meaningful and inspring first dates. We eliminate awkwardness effectively.

Meer winst, maar dan voor iedereen!

Graan/stro, hernieuwbare grondstof/reststof uit de  landbouw,  als basis voor regionaal (wereldwijd) gezond voedsel en betaalbare  gezonde huisvesting.  

ZEEF

ZEEF is een online kennis- en netwerkplatform voor de ondernemer van morgen. Zij die voor innovatie, duurzaamheid en groei zorgen, maar nu voor uitdagingen staan.

Online platform

Online platform/community om alle positieve en constructieve ideeën van mensen die werken aan een andere (duurzame, socialere) toekomst - die hun lessen van nu omzetten in concrete ideeën - een podium te geven. Met korte verhalen, filmpjes etc. van gepassioneerde mensen die het nú aangrijpen om met hún dromen voor de toekomst aan de slag te gaan. Met als doel het bereiken van een grote online community die ervoor zal zorgen dat hun ideeën voor blijvende verandering/bewustwording na de crisis niet worden vergeten, maar een krachtige en positieve stem vormen bij toekomstige ontwikkelingen.

Zelfvoorzienend Utrecht

Het doel is initiatieven, die de lokale economie, veerkracht van het milieu en sociale cohesie versterken, te verbinden om de transitie naar zelfvoorziening te bevorderen.

Seniors Unlimited: Eenzame ouderen in hun kracht zetten

Ouderen in staat stellen om een actieve sociale kring te behouden, terwijl ze mentaal en fysiek fit blijven en plezier hebben!

Soti: a novel medical logistics integrated platform

Soti aims to be a governmental e-platform that will bridge the gap between healthcare institutions and medical equipment manufacturers. Soti incorporates the power of Data Science and, specifically, Machine Learning.

Duurzame rietjes

Samen met mijn broer Simon van Oordt hebben we het bedrijf Strawies opgericht. Het doel van Strawies is om ervoor te zorgen dat iedereen straks duurzame rietjes gaat gebruiken.

Kantelpunt

Van Weten naar Doen.

Uitzendbureau: Uitzicht op een betere toekomst

Mensen die nu tijdens de crisis worden ontslagen of iedereen die zijn baan niet vindt bijdragen, helpen met toekomstsperspectief te zien in nieuwe sectoren die een beter samenleving ondersteunen.