Roodkappje

Gratis thuisbezorgd - met Roodkappje kunnen marktkramen, groenteboeren en kleine horeca makkelijk hun producten online aanbieden en ze door lokale vrijwilligers laten bezorgen. Kostenvrij.

Stem op dit idee
Beschrijving

>>Het grote probleem: Meer dan 10,000 microfood leveranciers, zoals kleine horeca bedrijven en groenteboeren, verliezen op dit moment enorme omzet terwijl platformen zoals deliveroo en supermarktketens een enorme winst maken. Veel van deze bedrijven zijn simpelweg nog niet online of vinden het te moeilijk om hun producten online te verkopen. Tegelijkertijd is er veel "goodwill" van onwijs veel mensen in Nederland die tijdens deze crisis aan iets goeds willen bijdragen. Platformen zoals VLNTR zagen honderden nieuwe inschrijvingen binnen de eerste corona weken. Onze oplossing is simpel: Help om winkels en producten online te zetten, verzamel lokale orders, laat ze door lokale vrijwilligers bundelen en bezorgen die bij willen dragen - hiermee helpen ze bedrijven en particulieren die vanwege allerlei redenen zelf niet naar buiten kunnen. Iedereen die zich bezighoudt met eten en zwaar geraakt wordt door de corona crisis, is welkom om gebruik te maken van Roodkappje. >>Roodkappje.nl! Op roodkappje.nl kun je al zien hoe de platform werkt. We hebben al een aantal test gedaan met leuke horeca bedrijven en marktkramen! Je kunt ze allemaal terug vinden op een platform met een simpele overzicht. Wat kunnen jullie de komende weken verwachten? We zijn met een team van 17 business en tech experten pas 3 weken druk bezig om kleine ondernemingen te helpen om online te komen. We hebben veel 1,5m-contact gehad met tientallen ondernemers om hun situatie en probleem goed te begrijpen en samen met hun Roodkappje als passende oplossing te ontwikkelen. Daarom zal in de komende weken een hele versmarkt in Amsterdam online staan waar je kunt winkelen. Zo doe toekomstig je wekelijkse inkoop lekker lokaal van de markt. Onze toekomstvisie? Roodkappje als een tool in Nederland en de wereld aanbieden om producten lokaal en fair te verkopen. We zijn in een fase waar we marktvalidatie doen met een technisch werkende platform & app, dus dat heeft nu alle prioriteit.

Hoe wordt het geld ingezet?

We gaan het budget besteden aan de kosten voor de platform - niet voor personeel. Hier kun je denken aan transactiekosten van payment providers, hosting, domain, online communicatie (slack, zoom) enz. Zo houden we de platform gratis voor bedrijven en consumenten!

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

Roodkappje is van, door en met de community bedacht, ontwikkeld en getest. We hebben altijd meer mensen nodig die mee willen werken om bij te dragen aan Roodkappje. Of je nou een order wilt bezorgen, je zelf kostenvrij online wilt inschrijven als bedrijf of mee wilt helpen met de technische ontwikkeling: Iedereen is welkom.