Webshop voor duurzame zelfgemaakte producten

Het lijkt me mooi om een webshop op te zetten met duurzame broodzakken/boterhamzakjes/tassen/etuis die worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, mensen uit het AZC of werklozen. Ik wil naailessen aanbieden, hen de webshop laten beheren en hen op die manier een stap op weg helpen. De stoffen zijn duurzaam en de producten worden gemaakt uit overschot producties van kleding. Het geld wat komt uit de webshop wordt teruggeinvesteerd in het bedrijf, zodat we op die manier als MVO kunnen uitbreiden. Ook kunnen de producten worden verkocht in supermarkten, winkels en bakkerijen. Bezoekers van de winkel worden op deze manier gestimuleerd om minder plastic te gebruiken. Liefst zou ik het lokaal aanbieden en wordt het mogelijk om het via de webshop te bestellen en per fietscourier te ontvangen of zelf op te halen. Dit plan is schaalbaar en zou op verschillende plaatsen in Nederland kunnen worden opgestart.

Stem op dit idee
Beschrijving

Mijn achtergrond ligt in de communicatie. Op dit moment heb ik een webshop in kunst en online magazine. Dit idee is ontstaan vanuit de gedachte dat ik soms zou willen dat dit alles een hoger doel zou hebben en ik hiermee andere mensen zou verder helpen. En hiermee een bijdrage kan leveren aan een duurzamer leven. Zelf ben ik 31 jaar oud en heb ik een zoontje van 4 en ik zou graag willen dat ik de wereld een stukje mooier voor hem zou kunnen achterlaten. Dit idee zit al langer in mijn hoofd en ik zou het geweldig vinden om hiermee te kunnen starten.

Hoe wordt het geld ingezet?

Naaister inhuren Locatie voor de lessen Stoffen en materialen (naaimachines) inkopen Marketing & Communicatie Technische realisatie webshop (kan ik grotendeels zelf bouwen)

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

Een groep mensen die hier enthousiast over is, aan wil bijdragen en dit plan toejuicht.