Corona diensten & talenten ruilplatform

Op dit platform kan ieder bedrijf (groot of klein) zijn of haar dienst, talent, product ruilen. Voorwaarde is dat een bedrijf door corona is geraakt en door het ruilen van een dienst/talent/product hier beide weer bovenop kan komen.

Stem op dit idee
Beschrijving

De aanleiding van dit probleem is dat corona veel bedrijven heeft geraakt. Het gros van deze bedrijven heeft omzet verlies en wil het geld dat ze op dit moment hebben het liefst zo goed mogelijk besteden. Door een ruilplatform voor diensten op te zetten tussen bedrijven die door corona zijn geraakt kun je elkaar helpen om er bovenop te komen en bespaart dit geld dat je liever aan bijv. personeel wilt uitgeven. Voorbeeld: Restaurant X heeft een omzetdaling omdat het alleen nog mag bezorgen. Scooter verhuur X levert het restaurant vijf scooters die normaal door toeristen worden gebruikt om te touren. Dit ligt stil. Het restaurant ruilt hiervoor een heerlijke maaltijd voor de medewerkers van de scooter verhuur. Wat maakt dit anders dan alle andere platformen waar men kan ruilen? Op dit platform richten we ons enkel op corona. Wanneer een bedrijf mee wilt doen moet het ook duidelijk zijn dat het in de problemen is gekomen door de huidige crisis. Tevens worden er op het platform wekelijks tips en tricks uitgewisseld door ons maar zeker ook door alle bedrijven die mee gaan doen.

Hoe wordt het geld ingezet?

Het budget gaat besteed worden aan het online platform. Marketing om bedrijven op de hoogte te stellen van het platform. Een video om zichtbaar te maken wat en het platform is en hoe het werkt.

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

Veelal kennis om dit idee goed en professioneel uit te werken. En extra handen voor het ontwikkelen van een platform etc.