Greenest Crew shirts

Crewshirts verduurzamen door middel van een universeel te huren shirt, met de mogelijkheid voor plaatsing en inwisselbaar logo.

Stem op dit idee
Beschrijving

Wat is het meest vervuilende naast de vleesindustrie? Inderdaad, de textielindustrie. Op veel festivals worden er crew shirtjes gebruikt en worden vaak daarna gelijk weggegooid. Deze T-shirts zijn dus vaak voor eenmalig gebruik. Super zonde vinden wij! Voor dit probleem hebben wij een systeem bedacht waardoor alle crew shirtjes hergebruikt worden. Doormiddel van een borg op de crew T-shirts van evenementen duurzamer maken. Hoe pakken wij dit aan? Een evenementen partij kan bij ons gerecyclede t shirtjes huren. Deze t shirtjes zijn gemaakt van duurzame stoffen, denk aan gerecycled plastic, bamboe of katoen. Op het t-shirt staat in grote letters crew en een herkenningsmerk voor de organisatie. Door het herkenningsmerk kan de organisatie zien wie er wel en niet bij de organisatie hoort. Dit herkenningsmerk is inwisselbaar/ te veranderen per evenement. Zodra je een bestelling hebt gedaan bij ons bedrijf betaal je een bedrag per crew T-shirt incl borg. Zo steun je ons systeem om de T-shirtjes nog een nieuw leven te geven. Wij wassen de shirtjes voor elke bestelling zodat ze schoon bij de klant aan komen. Ook krijg je een briefing die in de doos verwerkt zit. Bij deze verzending is er een optie om op een duurzame manier de T-shirts te laten afleveren. Om te laten zien dat de persoon bij de crew hoort en het festival hoort, kunnen zij bijv. een button met hun logo erop vastspelden. Zo zorgen wij ervoor dat er geen logo op het shirt bedrukt wordt en er alleen het woord ‘crew’ op de shirts staat. Omdat er geen logo van een festival op staat, kunnen wij voor elk festival opnieuw de shirts gebruiken. Er wordt nog onderzoek gedaan naar meerdere oplossingen hiervoor.

Hoe wordt het geld ingezet?

Wij doen de opleiding event producer en willen die concept graag uitwerken en voor een alternatieve schoolopdracht gebruiken. Wellicht een afstudeerproject voor ons volgend schooljaar, aangezien een stage bij een evenementen bureau moeilijk gaat worden in het aankomend jaar. (Gaan wij vanuit). Wij zitten al een tijdje aan dit idee te denken en nu kan het werkelijkheid worden. Kosten zijn; Ontwikkelen van het product, de promotie, het onderzoek naar een duurzame oplossing voor de logo’s.

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

-Onderzoek naar duurzame producten om t shirts van te maken -Duurzame manier om de shirts te verzenden -Een manier om de naam van het bedrijf op het t shirt te kijken -Een marketingstrategie -KVK inschrijving -Naam voor ons bedrijf -Sponsoring of funding