Boundaries Box

Een food-box met gerechten binnen de planetaire grenzen: zodat je zeker weet dat jouw maaltijd niet te veel schade berokkent aan mens en natuur.

Stem op dit idee
Beschrijving

Veel mensen weten inmiddels dat vlees eten slecht voor het klimaat is. Echter, de teelt van bijvoorbeeld avocado’s kost duizenden liters water. Consumenten die bewust willen eten, zien door de bomen het bos niet meer: wat is een duurzame keuze en hoe duurzaam is die keuze eigenlijk? Bovendien hebben de meeste mensen, zelfs al hebben ze alle kennis in huis, in de supermarkt niet de tijd om alle keuzes af te wegen. De Boundaries-box is de gemakkelijkste duurzame voedselbox ter wereld. Elke dag of week krijg je een box met ingrediënten voor lekkere en gezonde maaltijden opgestuurd. Niks nieuws zou je zeggen, behalve dat deze maaltijden binnen de planetaire grenzen vallen. Met andere woorden: we hebben berekend welke impact ze hebben op de natuur en ervoor gezorgd dat jouw maaltijd niet meer impact heeft dan de aarde aankan. Zo simpel was een echt duurzame maaltijd nog nooit. De Boundaries-box stelt consumenten in staat om zorgeloos te eten: hun maaltijd overschrijdt hun ecologische en sociale voetafdruk niet. Het concept zal het de negatieve impact van onze voedselconsumptie op planeet en mens drastisch verlagen. De eenvoud van het concept maakt het laagdrempelig voor alle consumenten en zal dus de verduurzaming versnellen.

Hoe wordt het geld ingezet?

1) Haalbaarheid van het concept testen: expertise inschakelen om een pilot food-box te vullen en een robuuste berekeningsmethode vast te stellen. 2) business-case ontwikkelen. 3) Risico-analyse maken. 4) Marktonderzoek uitvoeren.

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

Expertise in concept planetary boundaries, specifiek op het gebied van voedsel; Experise in recepten en gezondheid van voedsel.