Browsy

Gratis bomen planten bij een online aankoop met de webbrowser plug-in van Browsy.

Stem op dit idee
Beschrijving

Digitale Nomade Christian Bleeker reisde een paar jaar door populaire bestemmingen in Azie, waar leeftijdgenoten met hun laptop aan het strand zaten te werken. Diezelfde stranden lagen vaak bezaaid met aangespoeld plastic afval, terwijl de begroeiing in steden zwart zag van de smog. Ongeremde natuurgebieden gekapt voor palmboomplantages liet een indruk achter op Bleeker. Samen met software engineer Janek Ozga ontwikkelde ze een gratis plug-in voor webbrowsers. Als je Browsy installeert, gebeuren er twee dingen. Ten eerste lichten sommige zoekresultaten in Google groen op. Zo weet je direct of een bedrijf samenwerkt met Browsy. Als je vervolgens iets bestelt bij een van de 2800 aangesloten webshops, kun je Browsy via een pop-up activeren. Afhankelijk van de afspraken met die webshop wordt 1 tot 6 procent van het aankoopbedrag aan Browsy overgemaakt. Van dat bedrag doneren Bleeker en Ozga 80 procent aan organisaties die bomen planten. Eigenlijk benutten ze met Browsy het affi­liate marketingmodel van online verkoop. Dat is gebaseerd op commissie. In dit model zoeken webshops die hun online publiek willen vergroten partners die daarbij kunnen helpen. Partijen als Jumbo en Skyscanner dragen een commissie af als klanten via partnerorganisaties, in dit geval Browsy, de webshop binnenkomen. Hoe meer mensen via Browsy iets kopen bij de aangesloten webshops, hoe meer bomen er dus worden geplant. “Met Chrome en Firefox samen gebruiken in totaal 210 mensen Browsy dagelijks,” zegt Bleeker. “Dat betekent dat ze webshops bezoeken, maar niet per se een product kopen.” Sinds november is er 385 euro overgemaakt aan Eden Reforestation Project, waarmee in arme landen als Haïti en Madagaskar 1539 ‘bomen’ zijn geplant. Het betreft hier door de lokale bevolking in het bos verzamelde zaailingen die, na wat maanden opkweken, weer zijn uitgeplant. Voor meer informatie over Browsy klik hier: https://browsy.nl/nl https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/kunnen-we-de-planeet-herbebossen-met-een-muisklik~b806cc49/

Hoe wordt het geld ingezet?

Terwijl steeds meer consumenten al Browsy gebruiken zijn er nog steeds veel functionaliteiten aan Browsy die we willen ontwikkelen. Denk hierbij aan een persoonlijke bomenteller. Hierdoor weet je na de aankoop precies hoeveel bomen jij hebt geplant. Als we winnen gaan we samen met lokale freelancers deze functie als eerste bouwen.

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

We hebben meer publiciteit nodig. De meer mensen van Browsy afweten de meer bomen we planten. Samen maken we de wereld groen!