Toonbank - koop lokaal - Wij brengen consumenten en lokale winkeliers bij elkaar in een digitale markthal

Ontstaan uit een behoefte om de lokale winkel en horeca onderneming te ondersteunen in een uitdagende periode. Voor de winkel is de Toonbankapp een tool om als winkel of horeca onderneming direct jouw aanbod online kunt aanbieden. Maak gratis gebruik van Toonbankapp en ben vindbaar voor nieuwe en bestaande klanten. Voor de consument is de Toonbankapp een tool waar veel van jouw lokale winkels en horeca ondernemingen met hun aanbod vanuit jouw eigen huis bereikbaar wordt. Veilig maar toch vertrouwd en lokaal.

Stem op dit idee
Beschrijving

Wij zijn in Brabant aan de slag gegaan met een sociaal initiatief en hebben begin april de uitrol gestart van het Toonbank platform. (www.toonbankapp.nl) Een digitale markthal waar winkeliers een eigen Toonbank in kunnen richten zodat ze hun offline winkel online zichtbaar maken bij lokaal publiek. In ieder geval tot 1 oktober 2020 betreft dit een kostenloos aanbod, als steuntje in de rug van de lokale middenstand in deze moeilijke periode. Toonbank geeft een concrete invulling aan diverse oproepen op social media om lokaal te kopen. (het platform faciliteert voor winkeliers namelijk dat ze vindbaar zijn voor klanten, bestellingen kunnen ontvangen en vervolgens zelf het klantcontact oppakken om de verkoop af te ronden alsof de klant in de winkel voor de toonbank staat) Toonbank zit niet tussen het betalingsverkeer en daarmee is 100% transparant dat alle opbrengsten volledig voor de winkelier zijn zonder kosten. De Toonbank app is door consumenten te gebruiken om het aanbod van lokale winkeliers te bekijken en te bestellen middels de Toonbank app (android/ios). Deze app gebruikt de locatie van het toestel om te zorgen dat het aanbod ook daadwerkelijk lokaal is, winkels verder dan 10 km worden simpelweg niet zichtbaar gemaakt. Winkelgebieden kunnen aanhaken door winkeliers te laten registreren voor een toonbank via https://www.toonbankapp.nl/register-shop/ Des te meer winkels aanmelden, des te groter het lokale aanbod voor consumenten in de stad. Het platform is in principe al in heel Nederland te gebruiken echter de initiƫle uitrol wordt in Brabant gedaan. Geen contracten, geen aanvullende afspraken, gewoon registreren en aan de slag. Toekomst: Momenteel wordt een zelfservice portaal voor de winkelier ontwikkeld zodat het aanmaken, beheren, wijzigen en verwijderen van producten op eenvoudige wijze door de winkelier zelf gedaan kan worden. Het platform biedt aangesloten winkeliers de mogelijkheid om samen tot nieuw aanbod voor consumenten te komen. Zo ontwikkelen wij opties om samengestelde producten aan te bieden (support your locals boxen) of kunnen ondernemers samen bijvoorbeeld maaltijden verzorgen. (restaurant het hoofdgerecht, wijnhuis de wijnen en de ijsspeciaalzaak het toetje). We kijken ook naar duurzaamheid en onderzoeken mogelijkheden om met een fietsdienst de bestellingen af te leveren. Een interessante uitbreiding van het systeem is de winkelcentrum functie waar wij consumenten de mogelijkheid willen bieden om een verzamelbestelling te plaatsen bij alle winkels in een winkelcentrum waarna de winkelcentrum bezorgdienst de aflevering aan huis verzorgt. Ideaal voor leveringen aan verzorgingstehuizen.

Hoe wordt het geld ingezet?

Doorontwikkeling van het platform. (zelfservice protaal, betalingsmogelijkheden (ideal), winkelcentrum functie, promotie en uitrol e.d.)

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

Promotie, marketing, aanspreken juiste doelgroepen om zo snel mogelijk een dekkend netwerk van Toonbank winkels te krijgen.