InnAut

Wij bieden sinds september een traject aan voor jongeren die uitgevallen zijn op regulier onderwijs begeleiden naar een baan in de techniek. Wij doen dit vanuit het idee dat er te veel ongebruikt talent rond loopt in Nederland, en er te vaak de focus wordt gelegd op wat iemand niet kan.

Stem op dit idee
Beschrijving

InnAut is een sociale technische start up die zicht richt op het begeleiden en opleiden van jongeren met een afstand tot de technische arbeidsmarkt. Dat wat we vaak als beperking zien is vaak de basis van een groot technisch talent. We focussen ons op nieuwe technologie en begeleiden/opleiden samen met het bedrijfsleven. Dit is namelijk de plek waar de deelnemers van InnAut naartoe uitstromen en hier ligt ook de kennis en ervaring wat er precies nodig is in dit bedrijfsleven aan technische en werknemers skills. We doen dit nu aan de hand van een persoonlijk traject voor elke deelnemer. Het traject bestaat uit 6 stappen, waarbij we ons eerst richten op de motivatie van de deelnemer en samen gaan ontdekken waar zijn talent licht. Hierna gaan we opzoek naar een geschikte plek waar hij/zij aan het werk kan gaan. Om vervolgens op locatie begeleiding te bieden naar waar hij/zij dit volledig zelf kan gaan doen.

Hoe wordt het geld ingezet?

We zijn hard bezig met het uitweken van ons traject, het opzetten van onze eigen manier van les geven. Voornamelijk voor machines waar nog weinig leerstof over bestaat, zoals 3D printers, 3D scanners, robots en VR/AR. Wij geven les aan de hand van praktijk gerichte opdrachten. Hiervoor werken we samen met technische experts uit het bedrijfsleven. Wij zouden onze les stof veder willen uitwerken, zodat er meer structuur ontstaat en beter kunnen laten zien wat iemand binnen ons traject leert. Onze droom is om dit te doen via een online platform. Hierdoor kan je de les stof gemakkelijk breder trekken. Ook lijkt het ons handig om daar in de nieuwe technieken van VR te verwerken. Dit maakt leren in de praktijk super makkelijk, en sluit goed aan bij onze doelgroep.

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

Creativiteit, Inspiratie, daadkracht om ons idee sterker uit deze tijd te krijgen dan voorheen. Mensen die mee denken over hoe we veder kunnen pakken. Een nieuwe kijk op wat we het afgelopen jaar hebben neergezet.