Open Boek

Werken in het onderwijs leuk(er) en sexy(er) maken zodat de kansen om te werken in deze vitale sector worden aangegrepen in Nederland

Stem op dit idee
Beschrijving

Zoals bekend heeft Nederland te maken met een groeiend lerarentekort. De overheid is verschillende initiatieven gestart om dit probleem aan te pakken. Wij geloven echter niet dat er een lerarentekort is, maar dat het met name te maken heeft met de uitstroom van opgeleide leraren en het huidige imago van werken in het onderwijs. Wij willen hier een positieve manier verandering in brengen. In deze periode hebben we gezien dat het onderwijs van vitaal belang is en hoe belangrijk is dat dit blijft doorgaan. Daarnaast liggen er dus volop kansen voor werkgelegenheid. Het huidige systeem is imperfect en hier willen wij op inspelen, zodat hier zowel scholen als onderwijsprofessionals de voordelen uit kunnen halen. Voorbeelden van het imperfecte systeem zijn de hoge tarieven die uitzendbureaus vragen of vele opgeleide onderwijsprofessionals die maar 2-3 jaar actief blijven. Door een online platform te creƫren waar scholen en onderwijsprofessionals op een transparante- en slimme manier met elkaar in contact kunnen komen voor het opvullen van tijdelijke- of permanente banen binnen het PO/VO, willen wij 3 essentiƫle dingen bereiken: 1. Goede match - faciliteren in de zoektocht naar een perfecte match 2. Lagere kosten - directe verbinding, geen tussenkomst van een uitzendbureau die de hoofdprijs vragen of veel tijd stoppen in het vervangingsproces. 3. Onderwijstalent aantrekken/terughalen - door onderwijsprofessionals zelfstandigheid en onafhankelijk aan te bieden wanneer/waar/hoe ze willen werken in het onderwijs. Hoe meer mensen weer leuk kunnen werken in het onderwijs, hoe minder de werkdruk wordt en hoe meer mensen gaan inzien dat de baan van leraar misschien wel de leukste is die er bestaat!

Hoe wordt het geld ingezet?

Het online platform, applicatie voor onderwijsprofessionals en een klein team (3-4) van medewerkers die ervoor zorgen dat scholen en onderwijsprofessionals worden geholpen bij het vinden van de perfecte match (online hulp).

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

Hulp bij het uitzoeken van wet-en regelgeving - door te kijken hoe het idee zo simpele en transparant mogelijk kan worden aangeboden.