Sporten voor een duurzame leefomgeving

Met de energie die tijdens het sporten vrijkomt op loopbanden en spinningfietsen laden we batterijen op waarmee we onze omgeving kunnen voorzien van duurzame elektriciteit.

Stem op dit idee
Beschrijving

Sportscholen schieten als paddestoelen uit de grond. Massaal bezoeken we deze sportcentra om te werken aan een gezond lichaam of om onszelf op te laden. Laten we manieren verzinnen om met het sporten niet alleen onszelf op te laden, maar eveneens bij te dragen aan een duurzame energiecyclus. Ik zou willen onderzoeken hoe we de honderdduizenden kilometers die we wekelijks op loopbanden, spinningfiets en andere apparaten in de sportschool afleggen kunnen omzetten in elektriciteit waar we onze omgeving duurzaam mee kunnen voorzien. Misschien is het goed om te beginnen bij de sportschool zelf (het licht dat er brandt, de verwarming die er aanstaat) en het vervolgens uit te breiden naar andere delen van de stad zoals een campus of winkelcentra. Zo bouwen we samen niet alleen aan een gezond en vitaal lichaam, maar dragen we eveneens onze stenen bij aan een duurzame en energiezuinige leefomgeving.

Hoe wordt het geld ingezet?

Haalbaarheidsonderzoek (waarin niet alleen naar de technische aspecten, maar eveneens naar de veiligheid gekeken wordt), en onderzoek voor ontwikkeling van prototypen.

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

Mensen met de juiste technische kennis