Green Side

Wij maken duurzame notitieboeken van enkelzijdig geprint papier. Papier dat maar aan één kant is bedrukt en daarmee pas voor de helft gebruikt. We verzamelen dit papier bij lokale basisscholen en brengen het vervolgens op de fiets naar een lokale sociale werkplaats. Daar worden de notitieboeken handmatig ingebonden. Door het papier op deze manier een tweede leven te geven besparen we per notitieboek 37,5 liter water en 6,25 KWh.

Stem op dit idee
Beschrijving

We zijn op weg naar het creeren van landelijke lokale Green Side ecosystemen. Een Green Side Ecosysteem bestaat uit: 1) Basisscholen die papier inzamelen, 2) Sociale Werkplaats die de notitieboeken maakt en 3) Lokale bedrijven die zich hieraan verbinden en notitieboeken afnemen. Het toekomstbeeld is dat als jij in Groningen online een notitieboek besteld, dat notitieboek gemaakt is van papier in Groningen, door mensen in Groningen en bezorgd door Fietskoeriers.nl in Groningen.

Hoe wordt het geld ingezet?

Het budget zal besteedt worden om het concept te schalen. We hebben op dit moment 3 Green Side Ecosystemen en dat moet exponentieel groeien. Hiervoor willen we enerzijds de website optimaliseren en alle kennis die we tot nu toe hebben opgedaan daar op een mooie manier presenteren, zodat lokale ondernemers makkelijker een Green Side Ecosysteem kunnen starten. Als dat staat kunnen we geld investeren in de marketing, wat in eerste instantie vooral gericht is op ondernemers en mensen die een lokale Green Side willen starten. Ten slotte zouden we een gedeelte kunnen gebruiken om Machines en Materialen op grotere schaal voor te kunnen financieren.

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

Netwerk en Ambassadeurs om het verhaal lokaal door te vertellen.