Wasted Drinks - Stop Wasting, Get Wasted

Wasted Drinks minimaliseert verspilling en maximaliseert gezelligheid door van overgebleven seizoensgroenten en fruit, laag-alcoholische drankjes te maken m.b.v. mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Stem op dit idee
Beschrijving

Wie houdt er niet van gezelligheid en een drankje op zijn tijd? Jammer dat het momenteel lastig is om dit op een duurzame manier te doen. Jaarlijks gooien we een rij met vrachtwagens van hier tot aan Spanje en weer terug weg aan voedsel in Nederland. Ongeveer 43% hiervan is groente en fruit. Wasted Drinks gaat hier verandering in brengen. Met Wasted Drinks minimaliseren we verspilling en maximaliseren we gezelligheid. Door van overgebleven seizoensgroenten en fruit verrassende laag-alcoholische drankjes te maken met behulp van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De bijzondere smaken zijn seizoensgebonden en je vindt de drankjes in de kroeg of in de winkel. Het zou toch geweldig zijn als jij straks door een drankje te drinken in de zon, verspilling tegen kan gaan. Wasted Drinks gelooft in een wereld waarin je met drinken wel iets oplost. Stop Wasting, Get Wasted!

Hoe wordt het geld ingezet?

Het ontwikkelen van de eerste batch drankjes voor de markt en het opzetten van een marketingcampagne.

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

Een partner die in contact staat met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En een aantal stemmen zou ook wel handig zijn.