Trailrun olivijnpaden

"Ren, wandel de natuur in en ruim CO2 op" door aanleg van "Trailrun olivijnpaden"

Stem op dit idee
Beschrijving

In eigen streek de natuur in, op eigen tempo dat doet een mens goed. Door aanleg en revitalisering van de oude kerkepaden met Olivijn geef je de Achterhoek haar eigen streekcultuur, historie en streeknatuur terug. Olivijn is een veel voorkomend mineraal dat CO2 opneemt uit de lucht. Met behulp van lokale partners kunnen we dit mineraal goedkoop aanleveren en paden bedekken met olivijn halfverharding. Denk bijvoorbeeld aan de kerkenpaden in het oosten van ons land; de paadjes die door het veld lopen naar een kerk in de buurt. We merken dat mensen hier tijdens de crisis weer meer gebruik van maken. Een collectief van wandelaars of betrokken burgers kunnen het kerkenpad nieuwe aandacht geven en zo tegelijkertijd CO2 vastleggen in een prachtig natuurgebied. Aan het begin van het pad plaatsen we een informatiebord met daarop de route, lengte, lokale historie, opgeslagen CO2 en naam van de sponsor of het collectief aan sponsoren. De "Trailrun" paden worden bestraat met olivijn halfverharding. Olivijn is een veel voorkomend mineraal dat CO2 opruimt en de natuur gezond houdt. De Trailrun olivijnpaden zouden financieel haalbaar gemaakt kunnen worden door greenSand CO2 opruim certificaten.

Hoe wordt het geld ingezet?

De "Trailrun olivijnpaden" zijn duurzaam (CO2 vastlegging), breed gedragen door sponsors van greenSand CO2 opruim certificaten en door lokale mensen gerealiseerd kunnen worden. Per pad kan een informatie bord met de route, lengte, lokale historie kerkepad, sponsors van CO2 certificaten geplaatst worden. Met behulp van #kraakdecrisis hopen we een dergelijk solide sponsorsysteem op te zetten en nog meer betrokken burgers en natuurliefhebbers te bereiken.

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

"bescheiden campagne in samenwerking met ClimateCleanup om vrijwillige 'Trail runners' te werven om op veel meer "Trailrun paden" olivijn uit te strooien"